ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ

Οι παραλίες του Μεγαλοχωρίου
Η παραλία της Σκάλας
Η παραλία της Σκληρής
Η παραλία της Χαλικιάδας
Η παραλία από τη Σκάλα στο Μεγαλοχώρι
Η παραλία της Δραγωνέρας
Η παραλία της Απόνησου
Η παραλία της Μάρεζας

Οι παραλίες του Μεγαλοχωρίου

Το Μεγαλοχώρι έχει δύο παραλίες με καταγάλανα κρυστάλλινα νερά μεσα σε φυσικούς όρμους που δημιουργούν αμμώδεις και βοτσαλωτές περιοχές.

Η πρώτη παραλία βρίσκεται αριστερά από το λιμάνι του Μεγαλοχωρίου και είναι πολύ ήσυχη, βοτσαλωτή και κατά τόπους αμμώδης.

Η δεύτερη βρίσκεται δεξιά του λιμανιού και αποτελείται από μικρές οργανωμένες αμμουδερές παραλίες με ομπρέλες, ξαπλώστρες και τραπεζάκια, στις οποίες μπορείτε να απολαύσετε με το μπάνιο σας, το καφέ σας, ένα ποτό ή έναν παγωμένο φρέσκο φυσικό χυμό.

Οι παραλίες της Σκάλας

Στη Σκάλα υπάρχουν δύο καλά οργανωμένες παραλίες, μπροστά από τα Ξενοδοχεία, τα cafe, τα μπαράκια και τις ταβέρνες στις οποίες μπορείτε να κολυμπήσετε.

Η πρώτη παραλία βρίσκεται μπροστά από την ολόλευκη Εκκλησία των Αγίων Αναργύρων και είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και τραπεζάκια. Πρόκειται για μια μεγάλη αμμουδερή παραλία, με χρυσή άμμο και πεντακάθαρα αβαθή νερά, μόλις 100 μ. από το λιμάνι που συγκεντρώνει πολύ κόσμο και πολλές οικογένειες, αφού η θάλασσα είναι ρηχή και προσφέρεται για μικρά παιδιά.

Σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από την παραλία των Αγίων Αναργύρων βρίσκεται και η δεύτερη καλά οργανωμένη παραλία, που έχει και αυτή ομπρέλες, ξαπλώστρες και τραπεζάκια, μπροστά από cafe, μπαράκια και ταβέρνες. Βρίσκεται στην έξοδο της Σκάλας, συγκεντρώνει και αυτή πολύ κόσμο και είναι βοτσαλωτή και κατά τόπους αμμώδης.

Η παραλία της Σκληρής

Στα αριστερά της Σκάλας, ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο προς τα νοτιοανατολικά, φθάνουμε στη βραχώδη περιοχή της Σκληρής.

Η Σκληρή είναι μια νεόκτιστη καταπράσινη περιοχή κτισμένη αμφιθεατρικά μέσα στα πεύκα, με πάρα πολύ ωραία θέα στον Αργοσαρωνικό, στην Αίγινα και πρασινογάλαζα νερά.

Η βραχώδης παραλία της Σκληρής με καταπληκτική θέα και πρασινογάλαζα πεντακάθαρα νερά, βρίσκεται απέναντι από την Αίγινα και είναι ιδανική για κολύμπι σε βαθιά νερά.

Η παραλία της Χαλικιάδας

Στα αριστερά της Σκάλας, ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο, νοτιοανατολικά, μετά από 200 μέτρα φτάνουμε στη Σκληρή.

Μετά τη Σκληρή παίρνοντας ένα στενό μονοπάτι, μετά από μια ονειρεμένη διαδρομή μέσα στα πεύκα, καταλήγουμε - μετά από 500 μέτρα - σ' ένα φυσικό καταγάλανο κόλπο, με μεγάλα άσπρα βότσαλα και πρασινογάλαζα νερά, στη μαγευτική Χαλικιάδα, την εντυπωσιακότερη ίσως παραλία του Αγκιστρίου.

Η πρόσβαση είναι δύσκολη, χρειάζεται μεγάλη προσοχή και γίνεται μόνο με τα πόδια. Τα νερά στην αρχή είναι ρηχά και μετά από 5 μέτρα γίνονται απότομα αρκετά βαθιά.

Η παραλία από τη Σκάλα στο Μεγαλοχώρι

Ακολουθώντας το δρόμο που ξεκινά από το Μεγαλοχώρι και πηγαίνει στη Σκάλα, τα 2 μεγάλα χωριά του Αγκιστρίου, συναντάμε αρκετές μικρές οργανωμένες παραλίες, κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, λίγο έξω από το Μεγαλοχώρι και λίγο έξω από τη Σκάλα.

Οι παραλίες έχουν ομπρέλες, ξαπλώστρες και τραπεζάκια, στις οποίες μπορείτε να απολαύσετε με το μπάνιο σας, το καφέ σας, ένα ποτό ή έναν παγωμένο φρέσκο φυσικό χυμό.

Η άλλη βρίσκεται στην έξοδο της Σκάλας και συγκεντρώνει και αυτή πολύ κόσμο, είναι βοτσαλωτή και κατά τόπους αμμώδης.

Η παραλία της Δραγωνέρας

Ο παραλιακός δρόμος μετά το Μεγαλοχώρι στρέφεται προς τα νότια και συνεχίζει παράλληλα με την παραλία σε μια απόσταση από αυτή, διασχίζοντας ένα πυκνό δάσος και όμορφους όρμους με καταγάλανα νερά. Η διαδρομή είναι μαγευτική και συνδυάζει με απόλυτη αρμονία το πράσινο του πεύκου με το βαθυγάλανο της θάλασσας.

Στο μέσο περίπου αυτής της διαδρομής, με μία παρακαμπτήριο, ο δρόμος οδηγεί στη γραφική, αμμουδερή παραλία της Δραγωνέρας, που αποτελείται από την Μικρή και τη Μεγάλη Δραγωνέρα. Βοτσαλωτή παραλία με ξαπλώστρες ομπρέλες και θαλάσσια σπορ, κρυστάλλινα, αβαθή νερά και τα πεύκα να φθάνουν μέχρι τη θάλασσα.

Η παραλία της Απονήσου

Συνεχίζοντας το δρόμο δυτικά από τα Λιμενάρα, φτάνουμε σε μια πολύ όμορφη περιοχή, την παραλία της Απονήσου, όπου τα πεύκα αγκαλιάζουν τη θάλασσα.

Πρόκειται για ένα μικρό επίγειο παράδεισο, όπου ο μοναδικός συνδυασμός χρωμάτων σε μεταφέρει σε εξωτικά μέρη, προσφέροντας σου μια μοναδική χαλάρωση και ηρεμία.

Τα πεύκα, καταλήγουν σε μικρά επίπεδα βράχια και φθάνουν έτσι μέχρι τα κρυστάλλινα μπλε νερά της θάλασσας.

Το μικρό όρμο της Απονήσου χρησιμοποιούν σαν αγκυροβόλιο μικρά και μεγάλα σκάφη και σε αυτόν υπάρχει επίσης οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες, ομπρέλες, θαλάσσια σπορ και μια ταβέρνα, ενώ δεν υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Η παραλία της Μάρεζας και της Μάγκιζας

Το γραφικό λιμανάκι της Μάρεζας απέχει 200 μ. από τα Λιμενάρια και αποτελεί ένα δείγμα της ομορφιάς και της μαγείας που έχει να επιδείξει αυτή η τοποθεσία.

Η Μάρεζα είναι μια βραχώδης παραλία, πνιγμένη στο πεύκο, με βαθιά πεντακάθαρα νερά, στην οποία η πρόσβαση είναι εύκολη και γίνεται με κάθε μεταφορικό μέσο. Αποτελεί έναν όρμο στον οποίο πολλοί προτιμούν για να δένουν τα σκάφη τους.

Στον χωματόδρομο που περιτριγυρίζει τη λίμνη, λίγο πριν φθάσουμε στο κανάλι της θάλασσας, ξεκινά δεξιά μας μονοπάτι που σε πέντε περίπου λεπτά μας οδηγεί στην παραλία της Μάγκιζας, η οποία είναι ιδανική για απομόνωση.